Bij Bureau Apeldoorn werken wij uitsluitend met ervaringsdeskundigen. Dat wil zeggen, mensen die te maken hebben (of hebben gehad) met een bepaalde mate van zorg. Alle onderzoekers hebben zich bij ons aangemeld omdat ze graag weer aan de slag wilden gaan. Na een aantal intensieve cursussen en blijvende professionele begeleiding zijn zij nu het vaste team van Bureau Apeldoorn.

Hieronder stellen ze zich allemaal even aan je voor:

 

 

Branca

Hoi allemaal, mijn naam is Branca en ik ben 22 jaartjes jong. Na een aantal jaar stil te hebben gestaan bij mijn eigen ontwikkeling, werd het tijd weer te werken aan mijn positie binnen de maatschappij. Via Riwis Zorg & Welzijn ben ik bij Bureau Apeldoorn terechtgekomen. Hier ga ik mij inzetten om onderzoek te doen naar vragen vanuit de zorg. Mijn uiteindelijke doel is om een opleiding te volgen. Bij Bureau Apeldoorn krijg ik de kans om weer in werkritme te komen en vaardigheden aan te leren die in mijn latere carrière goed van pas komen.

Met veel plezier kijk ik uit naar de komende tijd als medewerker bij een geweldig initiatief als Bureau Apeldoorn!

Floris

Sinds maart 2015 ben ik aan de slag bij Bureau Apeldoorn. De belangrijkste drijfveer voor mij is nieuwsgierigheid naar de verandering in de zorg en met name naar hoe dat door cliënten wordt ervaren. Ik hoop dat ons onderzoek uiteindelijk leidt tot verbeteringen, ik denk dat mijn persoonlijke ervaring in de zorg kan helpen bij het onderzoek dat wij doen. Dit alles geeft mij de motivatie en het plezier om bij Bureau Apeldoorn te werken.

Jessie
Aangenaam, ik ben Jessie. Ik versterk het team van Bureau Apeldoorn sinds april 2015. Een leuke baan die aansluit bij mijn werkervaring, competenties en interesses. Samen met mijn collega’s duik ik in specifieke vragen, vooral vanuit de zorgsector, en ontrafelen we deze tot een conclusie. Dit geeft veel voldoening, maar sowieso vind ik het heerlijk om weer constructief en nuttig bezig te zijn. U zult het merken hoe gemotiveerd wij zijn u uit de knoop te helpen! 


Lieke
Hoi! ik ben Lieke en ik ben 21 jaar. Na een tijd niet of nauwelijks gewerkt te hebben wil ik weer langzaam aan de slag in de arbeidsmarkt. Via Twomorrow ben ik bij Bureau Apeldoorn terecht gekomen. Ik vind het fijn dat je binnen Bureau Apeldoorn in je eigen tempo kunt starten. Ik hoop dat ik hier voldoende werkervaring op kan doen. Ik vind het tot nu toe interessant en leuk om bezig te zijn en ik heb zin in de komende tijd bij Bureau Apeldoorn!

Professionals zijn altijd in de buurt om onze onderzoekers een steuntje in de rug te bieden.

Vanuit Riwis Zorg en Welzijn is een begeleider aanwezig om het team te coachen op persoonlijk vlak. Hiermee zorgen we ervoor dat niemand buiten de boot valt, maar op een positieve manier werkt aan zijn of haar toekomst. Daarnaast zijn er vanuit Riwis Zorg en Welzijn verschillende manieren voor onze onderzoekers om zich nog verder te ontwikkelen. Denk aan een cursus assertiviteit of workshop presentatietechnieken.

Ruim Denken zorgt voor ondersteuning in communicatie in de breedste zin van het woord. Van het opstellen van een onderzoeksvraag en het formuleren van deelvragen tot het redigeren van een onderzoek, van het uitwerken van de verzamelde resultaten tot het inzetten van social media en websiteonderhoud. Ruim Denken leert het de onderzoekers allemaal.

Hogeschool Saxion is betrokken bij het opzetten van de diverse onderzoeken die Bureau Apeldoorn doet. Vanuit de opleiding Toegepaste Psychologie loopt een stagiaire mee die alle ins en outs van het doen van onderzoek weet. Zij heeft meerdere jaren ervaring met het verzorgen van gedegen onderzoek en ondersteunt hierbij onze onderzoekers.Sharon (Riwis Zorg en Welzijn, participatiecoach)

Door het mooie initiatief van Lotte van Ooijen is Bureau Apeldoorn gestart. Hoe ik bij Bureau Apeldoorn aan de slag ben gegaan?

Ik ben Sharon Verhoef, 20 jaar en ben via mijn stage vanuit de opleiding Toegepaste Psychologie in contact gekomen met Bureau Apeldoorn. Door de mooie visie van Bureau Apeldoorn om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan de slag te krijgen, werd ik enorm enthousiast. Daar moet ik stage lopen, ging door mijn hoofd. Een paar weken later mocht ik op gesprek komen en maakte ik deel uit van het creatieve onderzoeksteamvan Bureau Apeldoorn. Ik heb enorm veel geleerd en kan anderen ook veel leren. Doordat de pilot recent is gestart, kan ik mijn eigen draai aan veel dingen geven en dat vind ik prettig. Naast de dingen die ik leer, heb ik het ook erg gezellig bij Bureau Apeldoorn. Sinds januari 2015 ben ik werkzaam bij Bureau Apeldoorn als participatiecoach en hoop ik de begeleiding bij de onderzoeken en aan de deelnemers te geven waar nodig. In de toekomst hoop ik op nog vele jaren bij Bureau Apeldoorn met veel nieuwe deelnemers, opdrachten en uitkomsten.

Linsey (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Saxion Enschede)
Ik ben Linsey Voortman, student HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Door mijn interesse in de psychiatrie ben ik gaan zoeken naar een stage binnen Riwis Zorg & Welzijn. Vanwege mijn achtergrond in de Toegepaste Psychologie had ik al enige ervaring met het onderzoeken. Mede dankzij deze ervaring werd ik door Riwis Zorg & Welzijn voorgesteld als stagiair bij Bureau Apeldoorn. Hier kan ik de tot nu toe geleerde theorie in de praktijk gaan brengen.

Ik vind Bureau Apeldoorn een mooi initiatief. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden bij Bureau Apeldoorn op een positieve manier benadert en in hun kracht gezet. Iedereen is gemotiveerd en erg enthousiast om aan de slag te gaan met onderzoeken! Ik vind het leuk om de deelnemers hierbij te ondersteunen. Met zijn allen werken we toe naar een goed resultaat en daarnaast is het op ons bureau ook erg gezellig.